За нас 2018-04-22T13:38:50+00:00

МИСИЯ КУРАЖ – ВСИЧКО ОКОЛО МЪЖКОТО ЗДРАВЕ

Virtus Quest Мисия Кураж

Мисия Кураж или Virtus Quest е платформа, която популяризира и представя информация относно темите, свързани с мъжкото здраве. Със силата на информацията и мотивиране към себесъзнаване, организацията се бори срещу коварни болести като рак на тестисите, рак на простата, варикоцеле и други. Мисия Кураж строго се разграничава от профит-ориентираните организации. Нашата цел е да създадем достъпна и достоверна информация, както да мотивираме мъжете да бъдат по-смели, когато става дума за здравето им.

Мисия Kураж е вътрешната, прикрита и същевременно крайна мисия във всеки един съвременен мъж. Ние насърчаваме българските мъже да се интересуват повече от собственото си здраве, да посещават лекар за контролни прегледи по-често, както и да бъдат по-активни, спортувайки!
Да, изисква се кураж да говориш за здравето си и да отидеш на лекар. Чрез този кураж, ние искаме да променим страха към нормална дейност от ежедневието ни – това да се интересуваме от здравето си.

Нашият екип

Трима приятели – една обща мисия – промяна на статуквото и мотивация на българските мъже! Николай, Димитър и Ангел са безрезервно обединени около идеята, че това да се говори за мъжките здравословни проблеми е нещо нормално. Всичко стартира още през 2013 г. – с организацията на кампании свързани с международната организация Movember. В България почти не се говори по темите около мъжкото здраве и коварните болести, които застрашават мъжете. Екипът на Мисия Кураж има за цел да промени тази тенденция и няма да се спре докато не го направи.

Николай е завършил бизнес и медии в Германия и Холандия, а в момента живее в Австрия,
където се занимава с онлайн маркетинг и като цяло в ИТ средите. Освен да вярва изцяло в промяната на статуквото като активен и осъзнат начин на живот в контекста на Мисия Кураж, Николай практикува всеки един спорт, който го кара да чувства всичко, което наричаме ново. Николай обича предизвикателствата, а това което го отличава е искреното му желание за промяна, което той подхранва с алогичен на моменти ентусиазъм.
Димитър е завършил бакалавър по архитектура в ТУ Виена, където в момента довършва своята магистратура. Успоредно с това работи в архитектурно в бюро, а в свободното си време спортува, пътува и се занимава с Мисия Кураж и другата му страст – футболен клуб Ювентус, където е член на управителния съвет на фен-клуба в България. Димитър смята, че промяната зависи само и единствено от желанието, от където идва и мотивацията му за Мисия Кураж.
Ангел е завършил бизнес и компютърни науки във Великобритания и в момента работи в Лондон за инвестиционна компания като ИТ бизнес аналист. През свободното си време обича да спортува, да се среща с приятели и пътува. Активно практикува колоездене, тичане и гребане, а от време на време играе волейбол, кара ски или плува. Също така слуша музика и ходи на концерти на любимите си изпълнители. Той е част от Мисия Кураж, защото вярва, че няма нищо по-хубаво от това да се помага на хората, които се нуждаят от подкрепа.

Нашият трeньор

Човекът, който стои зад всички тренировки и полезни съвети. Чрез Мисия Кураж се надява да помогне на хората да разберат, че движението и спортът са ключът към здравословния начин на живот.

Радослав Иванов е доказал себе си КросФит атлет в топ 5 на България. Функционален треньор, любител на истинските неща и на спорта като цяло.

Нашите гост-автори

Студенти по медицина с една обща цел – да помагат на каузата на Мисия Кураж. Със силата на знанието си и безрезервното желание да подкрепят този проект, тримата автори са основните отговорници за съдържанието в страницата в медицински контекст. Бъдещи лекари и посланници на едно добро дело – това са авторите на Мисия Кураж.

Мадлен завършва тази година медицина в МУ Плевен. Специалността, която е избрала е неврология. Въпреки това, тя продължава  да се интересува и помога на екипа в каузата, за която се борят.
Костадин е студент по медицина в МУ-Пловдив, а от година е и стажант лекар. Работи в урологично отделение на МБАЛ св. Иван Рилски и Мц Литомед гр. Пловдив
Стефан е студент по  медицина в RWTH Aachen.
Интересът му към урологията и радиологията се проявяват след фамулатури в тези специалности.

Тяхното послание

С текстовете си те отправят едно силно послание – информирайте се относно потенциалните опасности, но не си поставяйте диагнози на базата на прочетеното тук! Винаги посещавайте лекар в случай на съмнения!

Яна е студент по медицина в 4 курс в Медицински университет София. Целта й е да стане хирург и патолог. В свободното си време обича да се занимава със спортуване и писане на различни теми – по-често медицински, отколкото други.

Нашите партньори