Здравословен начин на живот

//Здравословен начин на живот
Здравословен начин на живот 2017-01-15T20:14:16+00:00

internet_of_things_for_water

Приемането на вода

етките в човешкото тяло са изградени от 70-75% вода, а повечето процеси в нашето тяло са на водна основа. Ако нямате изграден навик да пиете вода, то започнете, като държите шише с вода близо до вас през целият ден. На бюрото в офиса, или в раницата – важно е да сте добре хидратирани! Водата е живот, хубаво е да се пие между 3-5 литра на ден. Освен това, водата е един от най-добрите инструменти за намаляване на теглото. Нашата храносмилателна система се нуждае от добро количество вода, за да функционира правилно и да смила добре приетата храна. Също важен фактор – водата помага за пречистване на тялото от различни токсини. Stay hydrated!

food-healthy-morning-cereals

Правилната и силна закуска

Изключително важно за нашето здраве е да имаме хранителен навик, следователно най-важното хранене за започването на деня пълноценно, е закуската. Когато чуете закуска, не се заблуждавайте с концепцията на баница с боза. Тук става дума за истинска храна, приготвена вкъщи с максимално свежи продукти. За целта може да се наложи да ставате 30 мин. по-рано. Старайте се да хапвате поне 4 пъти на ден: сутрин, обяд, следобедна закуска и вечеря. Избягвайте тестени изделия, пържена и газирана храна, както и захар. Включвайте в храните си плодове и зеленчуци. Разнообразявайте, не наблягайте само на месо, консумирайте риба и млечни продукти също и си набавяйте и полезни мазнини – зехтин и сурови ядки .

morning-time-alarm-bell

Добрият сън

Изграденият режим на заспиване и ставане ни помага да сме по свежи, здрави и работоспособни през целият ден. От 6-8 часа сън са необходими на човек да се възстанови психически и физически (съчетано с редовно хранене разбира се ). Ако спим прекалeно много ставаме лениви, затова не бива да прекаляваме с излежаването. Ако имаме възможност за следобедна дрямка от 45 мин, то това би помогнало да заредим батериите. Желателно е 30 мин преди сън вечер, да не се облъчваме от телевизия, компютри и телефони. Магнезият е важен микроелемент, който може да помогне да се наспиваме качествено.

pexels-photo-60230

Движението и активността

Движението е здраве, независимо от какъв тип е то: разходка, бягане, катерене, каране на колело, боен спорт, спорт с топка, фитнес занимания, плуване и много други.  Експериментирайте, не се ограничавайте. Дори и в ежедневието, ако имате възможност да използвате стълбището, направете го ! Колкото повече не се движи вашето тяло, толкова по-ограничено от към движения става то! И обратното… 🙂

Processed with VSCOcam with c3 preset

Забавлението

Независимо какво правите, опитайте се да се забавлявате през това време! Това не означава, че не трябва да сме сериозни и съсредоточени. Приемайте нещата, които трябва да свършите и които ви се случват с усмивка и като предизвикателство, с което ще се справите, поучите и израснете по-силни и по-опитни.