Мовембър 2016 – Здравето като цел, а не даденост

Мовембър 2016 – Здравето като цел, а не даденост

2017-11-29T16:12:36+00:00

Project Description

Здравето като цел, а не даденост

Несигурността, срамът и липсата на време в нашето ежедневие са тежко препятствие по пътя към пробуждането на активен обществен дискурс по темите, свързани с мъжките заболявания.

В изложбата “Здравето като цел, а не даденост” ще видите действителни примери на мъже, които се изправят срещу несигурността и се обръщат индиректно към вас – с едно силно послание – необходимостта от това да се интересуваме и грижим за здравето си по-често.

Мисия Кураж – Virtus Quest е организация, родена именно с тази цел – да популяризира и представя информация относно темите, свързани с мъжкото здраве. Под мъжко здраве организацията не разбира само коварните болести, които всеки един мъж може потенциално да преживее. Тук става дума за цялостното самосъзнание на мъжкият индивид спрямо тялото и здравето му. Време е всички ние да започнем да говорим открито за срамните и неудобни теми. Време е да отделяме повече енергия и желание за спорт в натовареното ежедневие и да се интересуваме от цялата тази информация, която би ни помогнала да водим един по-здравословен начин на живот като модерни мъже. Мъжете на 21 век в България.

В Мисията им да амбицират десетки мъже да си зададат тези въпроси, организацията поиска техни портрети включващи символа на мъжесвото – техните бради и мустаци. Вдъхновени от Мовембър движението, Мисия Кураж вплитат в тази изложба забавният с образователният елемент – елегантността на мъжкият мустак, редом с личните отговори, на въпросите, които подтикват към изграждането на новото самосъзнание.

Потопете се в тези отговори и намерете себе си в тях. Здравето – този основен човешки капитал – не е даденост. То е ежедневната Мисия която изисква Кураж за да бъде постигната.

Наградата беше предоставена от нашите партньори от BRADABRAТ!

0
човека се включиха в кампанията
0
достигнати потребители във Facebook

УЧАСТНИЦИ